جمعه ۲۱ اردیبهشت ۰۳

خوابیدن روی شکم و کمر درد همراه آن

اگر تمام عمر خود را به این حالت خوابیدید، وقتش است که ترک عادت کنید؛ زیرا موجب کمردردتان می‌شود.

عادات بد ما در طولانی مدت به سلامتی‌مان آسیب‌ می‌رسانند. برخی از عادات ما به سلامت روان مربوط می‌شوند و برخی دیگر به سلامت جسم. خوابیدن به روی شکم یکی از حالت‌های خوابیدن پرطرفدار است و که ما را دچار بیماری‌های متعدد کوتاه مدت و بلند مدت می‌کند. پیترو روکا رتی، متخصص مغز و اعصاب، متخصص خواب و مشاور پزشکی، توضیح می‌دهد که پس از یک شب خوابیدن روی شکم ممکن است دچار درد (خفیف یا شدید) معده شوید؛ اما در درازمدت منجر به مشکلات شدیدتری می‌شود بر اساس یک نظرسنجی در سال ۲۰۱۲، شانزده درصد از مردم بر روی شکم می‌خوابند، در حالی که اکثریت مردم (۷۴ درصد) بر پهلو می‌خوابند.

خوابیدن روی شکم با گردن و کمرتان چه می‌کند؟

۱. اشکال خوابیدن روی شکم، اشتباه قرار گرفتن ستون فقرات است. ستون فقرات هنگام خوابیدن روی شکم، منحنی طبیعی خود را از دست می‌دهد. عضلات پشت کمر تحت تاثیر قرار می‌گیرند و صبح با کمردرد از خواب بیدار می‌شوید. کریستن گاسنیک، درمانگر فیزیکی، می‌گوید: «خواب بر روی شکم می‌تواند باعث «هیپرلورروز، یا قوس بیش از حد، ستون فقرات کمری» شود. افزایش فشار بر قسمت پایین مهره‌ها باعث افزایش کمر درد می‌شود.

۲. آسیب به منحی نرمال ستون فقرات موجب آسیب به گردن نیز می‌شود. وقتی به روی شکم می‌خوابید باید گردنتان را به یک طرف بپیچاند در غیر این صورت دچار اختلال در تنفس می شوید . این پیچ و تاب در گردن شما، آن را از همترازی با ستون فقرات خارج می‌کند. اگر شما گردن خود را به یک طرف بیشتر بگذارید، عضلات آن کشیده شده و موجب تضعیف طرف دیگر می‌شود. این موضوع به مرور زمان درد گردن را به وجود می‌آورد و اگر بی توجه باشید به مشکلات جدی‌تری می‌انجامد. همچنین خوابیدن روی شکم «فشار بیشتری» بر قلب و ریه‌هایتان وارد می‌کند.

خوابیدن روی شکم چه نتیجه‌ای می‌تواند داشته باشد؟

علاوه بر صدمه زدن به گردن و کمر، خوابیدن روی شکم موجب مشکلات در دیسک کمر هم می‌شود. وقتی پاره‌ای از دیسک ژلاتین بین مهره‌های شما جا به جا شود، به مرور زمان مهره‌ها روی هم ساییده می‌شود و از بین می‌روند. این روند علاوه بر درد شدید راه درمانی جز عمل‌ جراحی ندارد. پس بهتر است از همین امشب تمرین کنید که دیگر روی شکم نخوابید.

منبع : ایرنا

 

16 روش برای کمک به خواب راحت شبانه 

1. ساعت خواب خود را مشخص کنید

حتماً باید در 24 ساعت زمانی را برای خواب در نظر گرفت. ما از مردم می‌خواهیم که خود را عادت بدهند سر زمان‌های مقرری بخوابند و از خواب بیدار شوند. چاره کار این است که خوب بخوابید و در طول روز احساس خستگی نکنید.

برای این منظور هر شب در ساعت مقرری به رختخواب بروید و هر روز صبح در ساعت مقرری از خواب بلند شوید. با این عادت منظم می‌توانید چرخه شبانه‌روزی یا اصطلاحاً ساعت زیستی بدن خود را تنظیم کنید. که در نتیجه عملکرداعضای داخلی بدن شما تنظیم می‌شود.

مثلاً هر شب از ساعت یک بامداد تا شش صبح بخوابید. اگر در این مدت زمان خوب خوابیدید، هر هفته 15 دقیقه زمان خواب خود را بیشتر کنید تا زمانی که نیمه شب بیدار شوید. تا این مشکل را از بین نبرده‌اید 15 دقیقه بعدی را اضافه نکنید. در نهایت وقتی به اندازه لازم می‌خوابید زمان بیدار شدن خود را متوجه خواهید شد. پس سر حال از خواب بلند می‌شوید و روز را با انرژی و شادابی شروع می‌کنید.

هنرفردی

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.